Onze klassen

Op SO Noorderlicht krijgen de leerlingen de leerstof op hun eigen niveau aangeboden in een gestructureerde en voorspelbare omgeving. De leerkracht houdt rekening met de verschillende onderwijsbehoeften. Vanuit vertrouwen en verbondenheid met de leerling zijn wij in staat om maatwerk te bieden. Daardoor kunnen wij het beste uit iedere leerling halen.

Naast de leerkrachten zijn er in iedere klas leraarondersteuners aanwezig. De klassen worden ingedeeld op basis van leeftijd, sociaal emotionele ontwikkeling en didactische ontwikkeling.

Welke extra’s zijn aanwezig op SO Noorderlicht?

  • SO Noorderlicht heeft twee gespecialiseerde klassen voor leerlingen met meer specifieke onderwijsbehoeften. De gespecialiseerde klassen kenmerken zich door de kleine groepsgrootte met ruime ondersteuning. Door additionele bekostiging vanuit gemeente en samenwerkingsverband kan naast de leerkracht ook een jeugdhulpwerker in de klas aanwezig zijn.
  • Door inzet van vroegtijdige preventieve jeugdhulpverlening wordt lesuitval voorkomen
  • SO Noorderlicht werkt samen met een aantal therapeuten en specialisten in en buiten de school om ervoor te zorgen dat de leerlingen optimaal tot leren komen.
  • Er zijn levende dieren zoals konijnen, cavia's, hamsters en vissen aanwezig op Noorderlicht. Zij hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van onze leerlingen. Leerlingen kunnen veel leren van het verzorgen van een dier, leren verantwoordelijkheid te dragen en komen hierdoor ook vaak tot rust.

    Uitstroom SO Noorderlicht
    Leerlingen gaan na SO Noorderlicht veelal naar de uitstroomrichtingen arbeidsmatige dagbesteding, arbeidsmarktgericht, praktijkonderwijs of naar het vervolgonderwijs (VMBO basis/kader).