Onze school

SO Noorderlicht biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 13 jaar. Zij kunnen zich op Noorderlicht in alle rust en met ruime ondersteuning voorbereiden op voortgezet (speciaal) onderwijs. We vinden het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen in de klas, zodat er een veilige basis kan ontstaan. Want alleen dan kunnen leerlingen volop tot ontwikkeling komen.

Probleemgedrag zien we als een hulpvraag van de leerling. Met leerlingen, ouders en andere betrokkenen zoeken we naar het beste aanbod met de juiste toon. Dat maakt ons onderwijs tot maatwerk, afgestemd op de behoeften van iedere individuele leerling.

De leerlingen ondervinden ernstige belemmeringen binnen het onderwijs, als gevolg van een psychiatrische problematiek, vaak gecombineerd met leerproblematiek. Sommige leerlingen hebben een licht verstandelijke beperking.

Veel van onze leerlingen hebben faalervaringen opgedaan op eerdere scholen, met een verlies van zelfvertrouwen als resultaat. We willen dat zelfvertrouwen weer laten groeien door hen succeservaringen op te laten doen.